Buitenverlichting aanleggen
Unieke showroom

Dé buitenverlichting winkel

Het uitzoeken en kiezen van de juiste buitenverlichting begint met de buitenlampen en spots in het echt te bekijken in onze showroom waar meer dan 1000 modellen zijn opgesteld en aangesloten. 

In onze showroom geven onze verlichtingsexperts aan de hand van uw tuinontwerp of tekening en foto’s advies waarbij wij kijken naar hoe u de tuin gebruikt en welke sfeer u wil creëren.

Hoeveel licht een buitenlamp of spot geeft kunt u met eigen ogen zien in onze donkere binnentuin, ook de kleur en sfeer komt daar beter tot zijn recht zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Laat u inspireren door onze site en kom daarna naar onze showroom.

QR-code voor extra voordeel in de showroom!

Tuinverlichting lichtplan S&G Tuintotaal

Buitenverlichting aanleggen

Als u buitenverlichting gaat aanleggen kunt u kiezen voor 230V waarvoor grondkabel gelegd moet worden of 12V/24V waarvoor prikkabel volstaat. Beide systemen hebben z’n voor- en nadelen dus laat u goed informeren. 

Bij een nieuwe tuinaanleg of renovatie is het belangrijk om de keuze al vroeg te maken zodat de juiste kabel op de juiste plaats ligt.

Beide systemen kun je storingsvrij aanleggen als je kiest voor kwalitatief goede armaturen en de juiste aansluit- en verankeringsmaterialen. Wij kunnen alle benodigde materialen meeleveren zodat u of uw elektricien alles deugdelijk kan installeren.

Buitenverlichting spots

Door met spots objecten aan te lichten kun je een hele bijzondere sfeer creëren maar de hoeveelheid licht, de bundeling en de lichtkleur zijn wel bepalend voor het uiteindelijke resultaat. 

Ook is het vaak de juiste combinatie van spots met andere soorten verlichting die het totaalplaatje compleet maken.

Daarnaast behoeft het aanleggen van met name grondspots extra aandacht zodat deze niet vol lopen met water en kortsluiting geven. Hiervoor hebben wij diverse tips en trucs zodat ook deze probleemloos kunnen worden geplaatst. 

In-Lite 12V sfeer Big Cubid S&G Tuintotaal
Showroom buitenverlichting overkapping S&G Tuintotaal

Buitenverlichting overkapping

Onder uw overkapping, veranda of in uw tuinkamer dient u buitenverlichting te gebruiken i.v.m. condens. Wel wil u daar een huiskamersfeer waardoor het extra belangrijk is de juiste lichtkleur en sterkte te kiezen.

Zijn er wanden? Dan kun je met up&down lighters indirect licht naar beneden en tegen het plafond laten schijnen voor extra sfeer en zonder verblinding.

Vanuit het plafond kun je met inbouwspots (bij een verlaagd plafond) of opbouwspots ook direct de ruimte verlichten. Bij de bouw van een nieuwe overkapping kunnen zelfs spotjes in de balken worden verwerkt.

Voor boven de eettafel hebben wij klassieke en moderne hanglampen speciaal ontworpen voor gebruik buiten.

Buitenverlichting oprit

De oprit kun je verlichten met padverlichting, dat zijn relatief lage staanders naast de oprit die naar beneden gericht licht op de bestrating schijnen. Hierdoor verlicht je wel de oprit zonder dat je hierdoor wordt verblind.

Met grondspots kun je wel de oprit aangeven (oriëntatielicht) maar niet verlichten, of je moet kiezen voor grondspots met een bol deksel waar het licht aan de zijkant uitkomt.

Kom in onze showroom het verschil beoordelen en maak dan een keuze. 

Buitenverlichting

Enkele van onze merken:

kaart Nederland

Bezoek onze showroom

In Sint-Michielsgestel net onder Den Bosch in Noord Brabant ontdekt u de mooiste en meest uitgebreide tuinverlichtingswinkel van Nederland!